Меню Затваряне

Австрийската православна църква се моли за жертвите и техните семейства

„Австрийската православна църква, дълбоко шокирана от снощната терористична атака, се моли за жертвите и техните семейства, както и за персонала на службите за спешна помощ и първа помощ. Нека Бог да ги подкрепи и да им даде здраве и сили в тези трудни времена ”- посочи в изявление митрополитът на Австрия и екзарх на Унгария Арсений за терористичната атака, която се проведе снощи във Виена.

“Извършителите на подобни нападения в никакъв случай не следват Божията воля, а разпространяват страх и неверие, като разрушават взаимното доверие между хората. Точно това е явлението, което не искаме да позволим да се случи” – се казва в съобщението на Австрийската митрополия.

“Вярата ни в Бога и любовта ни към Австрия и нейните хора ни укрепват да преодолеем страха и да продължим да живеем свободно.

С всички сили искаме да защитим и предадем по-нататък ценностите и идеалите на Австрия. Всички заедно, с Божия помощ, ние се опитваме да продължим по пътя на мира и съжителство в хармония, за да преодолеем по този начин кризата.

И накрая, митрополит Арсений изрази своята благодарност към всички, реагирали незабавно на нападенията и по-специално към правителството, на полицейските сили, на спасителните екипи и персонала за първа помощ, за незабавната и ефективна реакция, която предотврати най-лошото, както и за непрестанните и неуморни усилия за благосъстоянието и защитата на страната и нейните жители.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: