Меню Затваряне

Агатополски епископ Йеротей с право на отговор относно имотите на Поморийския манастир

Християнство бг

Християнство бг

Днес на редакционната ни поща пристигнаха сканирани копия на документи от името на Агатополския епископ Йеротей, бивш викариен на покойния Сливенски митрополит Йоаникий и игумен на Поморийския манастир, изпратени като право на отговор заради разпространената преди известно време информация от сливенския свещеник Силвестър Янакиев, който го обвини в имотна измама.

Редакционният ни екип разгледа документите и въпреки, че не отговаря за тяхното съдържание, взе решение да ги публикува и да даде възможност на еп. Йеротей да защити личното си достойнство.

Документите представляват официална кореспонденция – писмо до Великотърновския митрополит Григорий като председателстващ Св. Синод и до членовете на Синода; уведомително писмо от йеромонах Паладий, в.и.д. игумен на Поморийския манастир до Наместника на овдовелия Сливенски епархийски престол Варненски и Великопреславски митрополит Йоан и Решение на Поморийския районен съд за имоти на манастира, които бяха засегнати в публикация на въпросния свещеник в публичното пространство.

Posted in Публицистика, Редакционни

Вижте още: