Меню Затваряне

“Ангелофания от хартия” участва с творчески работилници в Рождественския базар

На 15 ноември 2021 година Ангелофания от хартия започна с творческите работилници, в които се изработват изделия за благотворителния Рождественски базар в подкрепа на няколко каузи.

Ангелските работилници са водени от Ани Вълева, творец и създател на Ангелофания от хартия (богослов, лектор, енориаш при храм “Св. цар Борис-Михаил”, гр. Сливен). В творческите работилници взеха участие деца и възрастни, които даряваха време, труд, материали и развиваха различни творчески идеи. До този момент участниците са 15 добротворци, разпределени по двойки. Голяма част от тях са енориаши при храм “Св. цар Борис-Михаил” в гр. Сливен.

Първата кауза, която подкрепи Ангелофания от хартия с изработване на изделия и събрана сума, бе за дете, страдащо от детски церебрален паралич, което се нуждае от оперативна намеса.

Втората благотворителна кауза е за фондация Дякония и мисия, която Ангелофания от хартия подкрепя в нейната дейност и служение сред възрастни и нуждаещи се хора. Фондацията в момента провежда своя благотворителен Рождественски базар, който можете да посетите и разгледате на този линк.

Основната кауза на творческите работилници на Ангелофания от хартия е набирането на средства за Православния център „Св. цар Борис-Михаил” гр. Сливен, където се провеждат часове по  вероучение с деца, лекции и занимания под ръководството на Ани Вълева – така Ангелофанията изпълнява мисия на самата енорийска общност. Базарът ще се организира от доброволци и енориаши при храма на 18 и 19 декември, 2021 г. в храм “Св. цар Борис-Михаил” в гр. Сливен.

Работилниците се провеждат при стриктно спазване на мерките за сигурност.

Това са част от плодовете на добротворците, участвали в мисията на Ангелофания от хартия.

Posted in Ангелофания, Епархийски новини, Новини

Вижте още: