Меню Затваряне

„Ангелофания“ подготвя деца за конкурса „За да има море и утре“

В творческата работилница на Ангелофания от хартия рисуваха и се подготвяха деца от 6 до 13 годишна възраст, за конкурса на Военноморския музей „За да има море и утре“. Конкурсът се организира в подкрепа на опазването на околната среда и Черноморското крайбрежие. Малките творци имаха възможността да покажат отношението си и желанието за грижа към природата, разкривайки света през техните погледи чрез художествени умения.

В творческите работилници на #Ангелофанияотхартия подготвящите се деца чуха за Сътворението на света, Бог Творец и Вседържител, сътворението на човека, неговата задача и грижа към Творението. В беседата включихме и информация от предмета Човекът и природата. Запознахме се с флората и фауната в Черно море и вариантите за неговото опазване. На основата на получената информация с всяко дете бе обсъдена идеята на рисунката му, за да има максимално придържане към темата на конкурса. Участваха общо три творби, две от тях с техника – темпера, а другата от хартиени материали (рециклиране) пресъздаващи морски пейзажи.

За подготовката на децата се погрижи Ани Вълева. Рисунките на всички участници ще бъдат изложени във Военноморския музей на 5.06.2022 г. в Деня на околната среда. Най-добрите от двете възрастови групи (6-13 години) ще бъдат наградени при откриването на изложбата. #Ангелофанияотхартия рисува с мисия.

За условията на конкурса „За да има море и утре“ виж още тук.

Posted in Ангелофания

Вижте още: