Меню Затваряне

„Ангелофания“ спечели първо място в конкурс за коледна украса на училището в Реус, Испания

Миналата година е началото на месец декември Българското неделното училище „Свети Седмочисленици“ в испанския град Реус, провинция Тарагона, обяви конкурс на коледна тема.

Образователното средище е едно от трите училища зад граница, в които са сформирани клубове „Млади възрожденци“. Две от тях се намират в Испания – Българско просветно–културно училище „Паисий Хилендарски“ в град Памплона и Българско неделно училище „Свети Седмочисленици “ в Реус – Тарагона.

Предложенията в конкурса бяха за ръчно изработена коледна украса, зимна рисунка и писмо до Дядо Коледа, без ограничения в размера на рисунките и използването на техника и материали.

Децата от творческите работилници на „Ангелофания от хартия“ участваха в раздел „Коледна украса“, изработиха играчки за елха и изпратиха снимки на посочения електронен адрес.

На 15 януари тази година, жури класира на първо място в групови работи и раздела за коледна украса „Ангелофания от хартия“.

Българското училище „Свети Седмочисленици“ в Реус е единственото българско учебно заведение в провинция Тарагона. Създадено е през 2010 година като проект на Асоциация „България“. То е първото неделно училище в Испания, положило началото на електронно и дистанционно обучение. Учебното заведение е лицензирано от българското Министерство на образованието и науката.

Коледната украса от творческите работилници на „Ангелофания от хартия“

Posted in Ангелофания, Новини, Новини от страната

Вижте още: