Меню Затваряне

Антиохийската патриаршия обявява създаването на румънска енория в Дубай

Румънската патриаршия има нова енория в Дубай, в която ще се служи на румънски език. Св. Синод на Румънската православна църква одобри създаването й на 21 юли. Първите служби в новосъздадената енория ще бъдат отслужени през септември, каза енорийският свещеник Александру Трускан. За начало той ще служи в храм “Благовещение” в дубайския квартал Джебел Али.

Пресслужбата на Антиохийската патриаршия отбеляза това събитие със специално съобщение:

„С голяма радост Антиохийската патриаршия обявява създаването на нова енория в град Дубай, в Обединените арабски емирства, създадена в сътрудничество с Румънската патриаршия.

Тази уникална съвместна инициатива бе предложена от Румънската патриаршия, за да обслужва духовните нужди на многото румънски православни християни, живеещи в Дубай, който е част от територията на Антиохийската патриаршия. Свещеникът на тази нова енория ще бъде назначен от Румънския патриарх Даниил с благословението на Антиохийския патриарх Йоан, и ще отслужва богослуженията на румънски език.

По Божията благодат това важно развитие, по думите на патриарх Даниил, “ще укрепи още повече както вековните отношения между двете ни сестрински православни църкви, така и православното присъствие и свидетелство в тази част на света”.

Източник: Βasilica.ro


Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: