Меню Затваряне

Архиепископ Елпидофор ще участва в молитвата при встъпването в длъжност на новия президент на САЩ

Американският архиепископ Елпидофор (Вселенска патриаршия) е поканен от Президентския учредителен комитет да представлява православното християнство в САЩ по време на инаугурацията (въвеждането в длъжност) на новия президент Джо Байдън.

Молитвата ще се излъчи на живо в четвъртък, 21 януари, от 10:00 ч. (17 ч. наше време) и ще бъде изцяло виртуална заради безопасността на хората поради пандемията.

Президент Джо Байдън ще се присъедини към виртуалното събитие, организирано от Националната катедрала във Вашингтон. Службата ще бъде излъчвана на живо и може да се гледа на тези два линка: bideninaugural.org и cathedral.org

Коментирайки участието си в молитвата, архиепископ Елпидофор каза:

„Изключителна чест е да се присъединия с другите религиозни лидери от цялата страна и да се помоля на нашия Милостив и Обичащ Бог за нашия нов президент и вицепрезидент. Тази почитана традиция е конкретен пример за това как можем да се обединим като нация в молитва за нашите избрани водачи.

Присъединявайки нашето застъпничество с други американци с различни вярвания и обичаи, ние потвърждаваме същността на нашата американска демокрация като място на свобода на съвестта и вярата. Нека всички се молим за здравето и успеха на нашия нов президент и вицепрезидент, за да може нашата земя да оздравее и страната ни да се обедини“.

Източник: Orthodox Times

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: