Меню Затваряне

Архиерейско съслужение в манастира “Св. Марина” в с. Каран Върбовка

На 17 юли 2021 г., в деня на св. великомъченица Марина, духовната покровителка на едноименния манастир в с. Каран Върбовка, Русенска епархия беше отслужена празнична св. литургия от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и Негово Високопреосвещенство Теодосий, архиепископ на Томи и Констанца от Румънската православна църква.

На архиереите съслужиха архим. Симон, ставр. ик. Валентин Лазаров, архиерейски наместник за Поповска духовна околия, и множество духовници от Русенска епархия и Румъния, пристигнали специално за празника. В края на св. литургия митрополит Наум удостои с офикията „архимандрит” отец Филарет, игумен на манастира, дарявайки го с нагръден кръст.

След литургията архиереите размениха поздравителни слова, паметни подаръци и отслужиха водосвет. Всички български и румънски поклонници имаха възможността за пореден път да се поклонят пред мощите на св. Марина, които се съхраняват в св. обител от 2013 г. По-късно през деня митрополит Наум извърши св. кръщение на малкия Илиян в храм „Св. Георги” в гр. Бяла.

Източник и снимки: Русенска митрополия

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: