Меню Затваряне

Архим. Никанор се срещна с новия областен управител на Перник Кирил Стоев

Игуменът на Църногорския манастир архим. Никанор се срещна днес с новия областен управител на Пернишка област г-н Кирил Стоев.

В хода на разговора бяха обсъдени идеи за съвместни инициативи, подобряване на инфраструктурата към възстановените манастири в Област Перник, провеждането на Църногорския събор и други дейности.

„Радвам се, че намирате начин православното духовенство да общува отблизо с миряните и да намира път към сърцето на всеки. Обновяването на манастири, инициативите, които реализирате през цялата година помагат жителите на областта да се докоснат до духовните ценности“, каза областният управител.

Кирил Стоев потвърди, че е отворен за диалог и работа с духовенството в Пернишкия край. През следващата седмица той ще организира среща между местната власт и представители на Българската православната църква, на която да бъде обсъдено сътрудничеството между двете страни.

„Важно е да се изградят довеждащите пътища до манастири – паметници на културата – в Пернишко, за да имат хората достъп до тях. Това са кратки отсечки от един до три километра, които обаче на практика липсват и това прави манастирите трудно достъпни“, каза игуменът на Църногорския манастир. Той добави, че на среща с Министъра на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов, е бил поет ангажимент да се намери начин тези пътища да се направят.

Негово Високопреподобие обясни, че е много важна и работата с младите и подрастващите, която също трябва да бъде развивана. Той благослови новия областен управител за ползотворна съвместна работа в бъдеще.

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: