Меню Затваряне

Беседа в “Къща за птици” за конспиративните теории за пандемията и последиците от тях

Фондация “Покров Богородичен” и порталът Православие БГ организират дискусия от поредицата “Православие и съвремие” на тема:

“Конспиративните теории за пандемията и техните медицински последици”

Дискусията ще разгледа следните въпроси:

Как изглежда днес кризата в българското църковно общество, която причини пандемията от коронавирус? Къде е България в световните статистики и можеше ли да е различно? Защо конспиративните теории пуснаха корени в Българската православна църква толкова лесно? Каква вреда нанесоха фалшивите новини върху здравето и живота на хората, и защо медицинските власти не взеха отношение по този въпрос? Трябваше ли и трябва ли с днешна дата Църквата в лицето на своето ръководство да бъде по-активна в насоките към вярващите в техния избор на поведение в кризата? Възможен ли е път обратно – от мястото на разделението и изгубеното доверие към осмислени общи действия за преодоляване на кризата?

На тези и други въпроси ще отговорят гостите д-р Камен Данов и Пламен Иванов, заедно с модератора Пламен Сивов.

Дискусията ще се проведе на 22 февруари, вторник, от 18.30 ч. на живо във фейсбук на страницата на ателие-книжарница „Къща за птици“ (тук).

Запишете се за участие в събитието, за да получите известие за началото на поточното предаване. Можете да гледате събитието и на YouTube канала на Православие БГ или като коментар в дискусията на събитието във фейсбук. Най-интересните въпроси ще бъдат включени в дискусията по темата. 

Повече за събитието вижте тук.

Posted in Новини, Новини от страната

Вижте още: