Меню Затваряне

Благата вест достигна до много деца в столични училища и детски градини

В навечерието на Благовещение учители по религия и доброволци посетиха две столични училища и една детска градина за празника на Божията майка.

По покана на Велина Андонова, учител по религия при храм „Рождество Христово“ в кв. „Младост“ в гр. София, тази година се включи „Ангелофания от хартия“ – мисионерски проект на Ани Вълева, доброволец във фондация „Дякония и мисия“ и част от екипа на Християнство бг – заедно с участието на Мария Белчева, доброволец в проекта „Ангелофания“.

Велина Андонова и „Ангелофания от хартия“ си съдействат и партнират за пореден път. След лагера за деца със специални образователни потребности и кампания „Спаси икона“, гостуването на Ангелофания при децата в неделното училище към храм „Рождество Христово“, това е поредната среща и взаимна работа.

Децата научиха за Благата вест, която архангел Гавриил донесъл на св. Богородица и изработиха 3 D картички, с която поздравиха своите любими жени – майки и баби – за християнския празник на жената. (Защото радостните вести са съпътствани с цветя и на любимите хора се подаряват цветя).

3 Д картичката е по проекта на Двери „Образователни картички за българските деца“ към Центъра за образователни инициативи „Двери“. Неговата цел е чрез специално конструирани картички малките ученици да се запознаят с основните християнски празници и да изработят някакво изделие – картичка, книжка, украса.

Голяма част от децата оцветиха доброволно образите на пресвета Богородица и архангел Гавриил, отпечатани на картичката. Стотици мили послания, които ще са радостна вест на всяка майка, бяха изработени в красиви картички от децата с помощта на учителите.

Децата, които участваха в този процес, бяха няколко групи в предучилищна възраст и ученици от началните класове. Целта на тази среща беше празникът да достигне от класната стая до всеки дом. Така не само всички деца бяха щастливи от срещата, но и техните майки и баби съпреживяха Благата вест заедно с тях.

Posted in Ангелофания, Епархийски новини, Новини

Вижте още: