Меню Затваряне

В осем храма в Сидни богослужението ще се извършва без вярващите поради увеличените случаи на COVID-19

Общественото поклонение временно е спряно в осем църкви в Сидни, особено в райони, където е отчетено тревожно увеличение на случаите на COVID-19.

В обръщение към духовенството, архиепископът на Австралия Макарий казва: „Следя с голяма тъга неприятните събития по отношение на увеличените случаи на коронавирус през последните дни в Сидни.

Поради тази причина отново съм принуден да предприема строги мерки за осигуряване на общественото здраве, по-специално в четири от засегнатите райони с местно самоуправление в Сидни.

С душевна болка и в същото време с чувство за пастирска отговорност, обявявам, че общественото поклонение трябва да бъде спряно в нашите православни църкви, които се намират в районите на Уолахра, Уейвърли, Рандвик и Сидни“.

Това означава, че църквите ще бъдат затворени за вярващите, но богослужението ще се извършва редовно само от свещеника и певеца.

Става въпрос за храмовете “Благовещение на Св. Богородица” и “Успение Богородично” в предградието Редфърн, “Св. Троица” в предградието Съри Хилс, “Св. София и нейните дъщери” на площад “Тейлър”, “Св. св. Константин и Елена” в Нютаун, “Св. София Премъдрост Божия” в Падингтън, “Св. Спиридон” в Кингсфорд и “Св. Георги” в Роузбей.

Тайнства и погребения, ако е възможно, трябва да се извършват в други енории, които не са засегнати, но само в присъствието на близки на семейството.

Източник: Orthodox Times

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: