Меню Затваряне

Боготвориш ли лъжичката за причастие, значи си езичник

Гръцка Православна Архиепископия на Канада

Какъв срам, че отказвате да разберете това. Продължавате да мислите, че сте по-ортодоксални от другите. Тръбите във всички посоки, че притежавате истината. Без да осъзнавате, вие обожествявате лъжицата. Светото Причастие е Тялото и Кръвта на Христос, това е лекарство за безсмъртие. Лъжицата за причастие е просто инструмент, тя е средство, чрез което се дава св. Причастие и нищо друго. Почитатате ли лъжицата за причастие? Тогава сте езичници.

Всички новопровъзгласили се за безгрешни са езичници, без дори да го осъзнават. Те надават вой, че притежават истината, че те знаят по-добре, че са истински православни вярващи, че никой наистина не разбира какво се случва по света. Не правителствата, не лекарите, не патриарсите, не йерарсите, не свещениците.

За тези хора конспирацията е навсякъде. Всичко идва от Сатаната. Само те имат истината. Ваксините не са необходими, всичко е лъжа, всичко е пропаганда. Те не искат да слушаме учените, а да слушаме какво имат да кажат. Те са безгрешни, те надминаха дори папата, но твърдят, че са истински православни.

Какъв срам! Къде е смирението? Не виждате ли своя луцифериански егоизъм? Това ли учи православната вяра? Това ли внушава Светият Дух? Не. Всичко това е във вашето въображение. Всичко това е продукт на вашия луцифериански егоизъм. Не виждате ли, че мнозина, които подкрепят тези идеи, са били заразени с коронавирус, а някои са починали? Нищо не може ли да ви възпре? Колко жалко.

Йерарси, свещеници, старейшини, монаси, монахини, обикновени хора, всички вие, които смятате, че сте по-истински правовославни от останалите, време е да помислите отново. Трябва да действате отговорно. Трябва да признаете, че коронавирусът е реалност. Признавайки това, трябва да дадете добър пример за другите. Бъдете първите, които се ваксинират. Дайте пример и накарайте всички да се ваксинират. Така че най-накрая бихме могли да се спасим от тази проклета коронавирусна болест.

С егоизма си вие се лишавате от Тялото и Кръвта на Христос. Скандализирате верните, като бягате при старокалендарзи и други, които не следват истинската православна вяра. Това е не само неуважително, но е и недоверие към Разпнатия и Възкръснал Христос.

Стегнете се. Покайте се. Помислете за злото, което правите. Отивате към ада и повличате другите със себе си.

Помислете за смирението и благоразумието. Смирението е в основата на всички добродетели, а благоразумието представлява по-широка съгласуваност, резултат от добродетелите. Трябва да се молите. Да поискате Светияг Дух да ви просвети. Намерете подходящи духовни отци и се изповядайте. Плачете за греховете си. Помолете милостивия Бог да ви прости и Той ще ти прости. Той е милостив. Това е реалността. Всичко останало е продукт на вашия луцифериански егоизъм.

Превод: Ренета Трифонова

Източник: Orthodox Times

Posted in За Св. Причастие, Пандемия и духовен живот

Вижте още: