Меню Затваряне

Братството на Църногорския манастир ви кани на храмов празник на преп. Силуан Атонски

Храмов празник в Църногорския манастир

С благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и Патриарх Български, на 23 и 24 септември в Църногорския манастир ще бъде отбелязана паметта на преп. Силуан Атонски.

Старославната Църногорска св.обител, която през вековете е била и е останала достояние и похвала на нашите предци, стълб на тяхната православна вяра и самобитност, и днес със същата ревност продължава да свидетелства Евангелската Истина и да утвърждава нашия народ във вярата и благочестието.

Затова, за да изкажем подобаваща почит към новопросиялия свети Силуан Атонски и да получим неговото благословение, имаме голямата чест и радост да ви поканим да се присъедините към неговото тържество – денят на успението му, за да изпитаме неговото особено благодатно присъствие в посветения му храм и чрез светите му мощи, които се пазят в нашия манастир, където той чува и изпълнява молитвите на онези, които с любов и вяра го призовават.

Това е денят, когато „незабележимият светец на вселената“ излива своята от Бога придобита благодат над всички, които ревностно честват неговия спомен.

Програма на празника:

Събота, 23 септември, от 17:30ч. – Малка вечерня

Събота, 23 септември, от 20:00ч. – Всенощно бдение, предстоявано от Негово Високопреосвещенство Птолемаидския митрополит Емануил от Александрийската патриаршия.

Неделя, 24 септември, от 9:00ч – Архиерейска св. литургия, предстоявана от Негово Високопреосвещенство Птолемаидския митрополит Емануил в съслужение с Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп и Негово Преосвещенство Велбъждския епископ Исаак, викарий на Софийския митрополит.

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: