Меню Затваряне

БТА започна своя рубрика „Православен календар“

От 1 юли БТА започна своя рубрика „Православен календар“. Това е първата медия, която се доверява на богослови, за да водят в нея календар за християнските светци на Църквата, който да е написан грамотно, за да няма в житията смесица от езически елементи и народни ритуали, както обикновено това се случваше досега в нашите български медии.

Рубриката ще води проф. Иван Желев Димитров и тя ще може да се ползва от всички медии в България с цитиране на източника. Целта ѝ е да предостави вярна информация за светците на Църквата в българското медийно пространство на „светската“ журналистика.

БТА повече от година е с нов директор, който изцяло промени визията на медията. Кирил Вълчев – български журналист и юрист в областта на правото на интелектуалната собственост, медийното, търговското и гражданското право, беше избран през януари 2021 г. с петгодишен мандат за генерален директор на Българската телеграфна агенция. Познат е на слушателите от публицистичните предавания „Седмицата“ и „Годината“ по частното национално Дарик радио.

Posted in Новини, Новини от страната

Вижте още: