Меню Затваряне

Варненска и Великопреславска митрополия с нова книга “Словото на апостолите”

Варненска и Великопреславска митропория излезе на книжния пазар с нова книга “Словото на апостолите” на митрополита на Едеса, Пела и Алмопия Йоил, съобщава Двери бг. Книгата съдържа беседи върху неделните апостолски четива, които се четат през цялата година.

Авторът митрополит Иоил беше гост на Седмицата на православната книга във Варна, автор е на много книги, а към изданието са добавени и цитати на Отците на Църквата като тълкуватели на Свещ. Писание. Книгата разкрива дълбочината на апостолската проповед и нейната актуалност днес, и с това ще бъде интересна не само за читателите християни; тя е ценно ръководство за свещениците в тяхната проповед и на богословите в тяхната катехизаторска мисия, пише Варненски и Великопреславски митрополит Йоан в предговора към книгата.

Преводач на книгата е д-р Златина Иванова, редактор – доц. д-р Мариян Стоядинов. Сборникът Словото на апостолите е луксозно издание, с твърди корици и цветни илюстрации. Може да се намери в църковните книжарници в София и Варна на цена от 15 лв.

Posted in Култура, Нови книги

Вижте още: