Меню Затваряне

Мерките във Великобритания против пандемията ще засегнат и храмовете

Архиепископията на Тиатира и Великобритания (Константинополска патриаршия) съобщава на своите миряни, че въз основа на неотдавнашните правителствени насоки за наближаващото затваряне на местата за поклонение, в сряда на 4-ти ноември от 8:30 ч. ще бъде отслужена утреня и божествена Литургия, на която вярващите да се причастят преди затварянето на храмовете.

Архиепископът на Тиатира и Великобритания Никита призовава всички свещеници от енориите на архиепископията да отслужат Литургия в сряда и да съобщят на верните, за да могат да присъстват. Той поддръжа постоянна комуникация с властите и ще направи подробно изявление как ще функционират храмовете занапред.

Напомня се на миряните, че носенето на маски в храмовете и социалната дистанция са неизбежни и съществени изисквания за всички. Клирът и предстоятелите на църковните общности ще получат съобщение, след като станат ясни точните правила, които правителството ще предприеме, и те трябва стриктно да се спазват.

В края на октомври Великобритания отчете рекорден брой жертви и заразени и предрие затягане на мерките. Още на 21 октомври броят заразени за едно денонощие достигна 21 331 души, а Манчестър и предградията бяха поставени в най-висока трета степен на местна карантина, която означава въвеждане на специални правила за влизане и излизане в района на карантината, завтаряне на всички заведения, както и забрана за общуване извън семейния кръг.

Явно новите правила ще засегнат и храмовете. Във Великобритания те бяха затворени от м. март до м. юли, а сега се очаква да бъдат затворени от 5 ноевмри до 2 декември.  

По ниформация от сайта на Архиепископия на Тиатира и Великобритания

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: