Меню Затваряне

Владимир Легойда: „Молим се за запазването на единството на РПЦ“

Председателят  на Синодалния отдел за връзки на църквата с обществото и медиите, временно изпълняващият длъжността ръководител на  пресслужбата на Московския и цяла Русия патриарх Владимир Легойда  каза пред репортери, че днес и през последните дни не са постъпвали никакви призиви или обръщения от Украинската православна църква  към Руската православна църква.

„Тъй като Руската православна църква не е получавала никакви призиви от Украинската православна църква, ние не можем да отговорим на информацията, която получаваме от пресата и интернет“, каза ръководителят на Синодалния отдел.

„Молим се за запазване на единството на Руската православна църква. Молим се за скорошен мир и прекратяване на кръвопролитието“, добави Легойда.

Според него Украинската православна църква в момента е „в много тежко положение и е подложена на натиск от различни страни: от властите, от схизматиците, от националистически настроените представители на определена част от обществото, от медиите“.

„В ситуация, в която външни сили се опитват да разрушат единството на Руската православна църква, би било крайно безотговорно от наша страна да влизаме в подробен коментар на решенията, взети от самоуправляващата се Украинска православна църква“, заключи Владимир Легойда.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: