Меню Затваряне

Влошено е състоянието на патриарх Ириней (обновено)

Съобщение на Сръбската православна църква за медиите:

“На 19 ноември 2020 г. общото състояние на Негово Светейшество Сръбския патриарх г-н Ириней се влоши в резултат на COVID 19.

Постоянният лекарски съвет, в присъствието на лекари от Руската федерация, наблюдава общото и клиничното състояние на Негово Светейшество Сръбския патриарх г-н Ириней. Обществеността ще продължи да бъде информирана за здравословното състояние на Негово Светейшество”.

Малко по-късно днес за кратко се появиха съобщения в няколко сръбски медии, че патриарх Ириней е починал, но бяха променени (тук).

В 14 ч. Сръбската патриаршия излезе с потвърждение, че състоянието на патриарх Ириней продължава да бъде влошено, но е стабилизирано и СПЦ ще продължи да осведомява обществеността, като излезе и с още едно съобщение, че твърденията за смъртта на патриарха не са верни и състоянието му е непроменено (тук).

В 19 ч. местно време Orthodox Times съобщи, че патриарх Ириней е интубиран, а президентът на Сърбия Александър Вучич изрази тревога, че състоянието му продължава да бъде тежко.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: