Меню Затваряне

Врачанска митрополия е под карантина (обновено)

Сайтът clinica.bg съобщава, че Врачанска митрополия е под карантина заради инфектиран с COVID-19 нейн служител. Информацията идва от РЗИ – Враца. С коронавирусна инфекция е свещеник Николай Костадинов, секретар на митрополит Григорий.

Отец Николай е с установен положителен PCR тест на 18 октомври. Той е със симптоми в лека форма и се лекува вкъщи. Неговите синове са ученици в Софийската духовна семинария, където в началото на месеца заместник-ректорът архим. Мелетий също беше инфектиран и лекуван в „Пирогов”. Синовете на отец Николай са във Враца под карантина със семейството си.

Сайтът clinica.bg съобщи новината на 23 октовмри, а сутринта на 24 октомври, в сайта на БПЦ, Врачанска митрополия опроверга това съобщение, като заяви следното:

“Във връзка с подвеждащи публикации, че Врачанска св. митрополия е поставена под карантина заради заразил се с Covid-19 служител на митрополията заявяваме:

Врачанска св. митрополия не е поставяна под карантина, а ставр. ик. Николай Костадинов, секретар на св. Митрополия няма положителен PCR тест и не е инфектиран с Covid-19.

Призоваваме в подобни случаи да се търси официална и проверена информация”.

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: