Меню Затваряне

Врачанският митрополит посрещна участниците в младежки театрален фестивал

През изминалата седмица (на 27 юни 2021) Врачанският митрополит Григорий посрещна в Черепишкия манастир “Успение Богородично” ръководителите на съставите, които участват в Международния театрален младежки фестивал “Време”, който се провежда във Враца. Директорът на Младежкия дом Георги Врабчев представи на владиката театралите от Италия, Румъния, Полша, Украйна и България.

Млади хора от 8 държави бяха благословени от митрополита да показват уменията си на сцената.

Всички ръководители на театралните формации след непринудения разговор, си тръгнаха и с подарък – плакет на св. Софроний Врачански.

Фестивалът вече има своята 19-годишна история, а тази година фестивалната програма е своеобразен микс от постановки , които ще се играят на открито или закрито, могат да се проследят онлайн или на живо.

В съпътстващата програма ще има две изложби – Етнографският музей към Врачанския архитектурен музей ще покаже богата експозиция от престилки от Северозападна България.

Изложба от 30 произведения от текстил ще зарадва почитателите на приложното изкуство. Традиционно в рамките на театралния форум се провеждат театрални работнилници, в които са включени български актьори и преподаватели по драматично изкуство.

Участниците в театралния форум ще имат възможност да  посетят Черепишкия манастир по покана на митрополит Григорий.

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: