Меню Затваряне

“Вяра и общество” отново на екран през септември

Днес на сайта на БНТ е публикувана новата програмна схема на обществената телевизия, която стартира на 8 септември. Освен всички нови предавания за зрителите, в нея е отбелязано, че седмичното предаване “Вяра и общество” с Горан Благоев ще продължи да бъде излъчвано от септември, но с нов час – от 16.00 до 17.00 ч.

В средата на месец юни, водещият Горан Благоев съобщи в социалната мрежа “началото на края на предаването” и обяви, че летните повторения са спрени и то едва ли ще бъде върнато на екран. Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков отрече това, обяви своите критики към водещия, последва изслушване пред СЕМ, обвинения към Горан Благоев в бохогулство, протест в защита на водещия и контрапротест против предаването. Досега не беше ясно дали то ще остане на екран през есента и дали ще продължи да се излъчва със същия водещ, въпреки че Съветът за електронни медии (СЕМ) не установи нарушения след изслушването на генералния директор на БНТ.

Пред зрителите след изслушването г-н Кошлуков обяви, че има идеи за нови предавания на религиозна тематика, но не посочи дали “Вяра и общество” ще остане на екран със своя досегашен водещ. От публикуваната програмна схема днес се вижда, че предаването все пак остава на екран с водещ Горан Благоев, отново в събота и с променен начален час.

Източник: bnt.bg

Posted in Новини, Новини от страната

Вижте още: