Меню Затваряне

„Вяра и упование“ раздаде в Деня на детето наградите на победителите в конкурса

Днес, 1 юни 2022 г., в Регионална библиотека “Любен Каравелов” – гр. Русе бяха връчени наградите на победителите от IV издание в Националния конкурс “Вяра и упование”, организиран от ОУ “Тома Кърджиев” – гр. Русе и със съдействието на РУО – Русе, Русенска митрополия, Регионална библиотека “Любен Каравелов” и с подкрепата при награждаването и от фондация “ХИП – България”.

Основната тема на конкурса тази година е била „Илюстрация по жития на светци“, като темата е имала за цел да запознае децата с живота на светиите, а те да го илюстрират творчески.

Една от наградите за икона е осигурена от Русенска митрополия, а други две награди – от Художествена галерия – гр. Русе. Всички останали награди за участниците са осигурени от ОУ “Тома Кърджиев” – гр. Русе и към тях за първите места са предоставени книги от Регионална библиотека “Любен Каравелов” – гр. Русе.

Тържеството бе открито с поздравления от г-жа Ива Цветкова – експерт библиотекар в Детски отдел. Слово за конкурса и празника произнесе г-н Юлиян Илиев, директор на ОУ “Тома Кърджиев” – гр. Русе.

Поздравителен адрес от името на кмета на гр. Русе г-н Пенчо Милков беше връчен и прочетен от г-н Лъчезар Иванов – експерт в областта на спорта. Поздравително слово към участниците каза и отец Алеко Рачев, представител на Русенската митрополия и член на журито.

За втора година от фондация “ХИП – България”, в лицето на госпожа Олга Тушева, има награди за децата, които са присъствали на награждаването. Тя поздравява и всички, както за успеха им в конкурса, така и с празника на детето.

Рисунките на децата, участвали в конкурса, можете да разгледате на страницата Национален конкурс за детска рисунка „Вяра и упование”.

Честито на наградените!

Posted in Епархийски новини, Изкуство, Новини, Християнско изкуство

Вижте още: