Меню Затваряне

В Богословския факултет на СУ ще се проведе юбилейна научна сесия за проф. д-р Иван Панчовски

На 14 февруари от 13.00 часа в зала 8 в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (пл. „Света Неделя“ 19) ще се проведе юбилейна научна сесия „Научното творчество и академично дело на проф. д-р Иван Панчовски в контекста на развитието на българската богословска наука през ХХ век “.

Тя е организирана от катедра „Систематическо богословие“ на Богословския факултет към Софийския университет и е посветена на 110-годишнината от рождението на проф. д-р Иван Панчовски (1913-1987).

На събитието ще вземат участие дългогодишни изследователи на научното дело на проф. Панчовски.

Възпоменателната сесия е и във връзка със 100-годишнината на Богословския факултет. Преподаватели, изследователи и възпитаници на факултета ще представят различни страни от задълбочените изследвания на професора по Нравствено богословие. Някои от темите са свързани с възгледите на проф. Панчовски за светата Евхаристия, с богословско-етическата интерпретация на психологически и философски проблеми, както и с богословския подход към история на религиите. В специална тема е отделена и дигитализацията на книжовното наследство на проф. Панчовски.

Научната сесия ще продължи от 13 до 18 часа и може да бъде проследена и онлайн от следния адрес в ZOOM: 

https://zoom.us/j/91427913969?pwd=M1AyZE9FUjRrZ3NGSUdXV0x2YlN4Zz09

Програмата на научната сесия можете да изтеглите от бутона под споделения файл:

Posted in Новини, Новини от страната

Вижте още: