Меню Затваряне

В Бразилия ще бъде издигната нова гигантска статуя на Иисус Христос

Гигантска нова статуя на Христос, строена в южната част на Бразилия, ще бъде издигната скоро, и тя ще бъде по-висока от емблематичната статуя на Иисус Христос, която гледа към Рио де Жанейро, съобщи АФП.

Завършването на паметника е планирано за края на тази година, съобщи “Асоциацията на приятелите на Христос”, която координира работата.

Новата статуя, която ще бъде наречена Христос Покровителят, ще бъде висока 43 метра, които включват и нейния пиедестал, и това я прави една от най-високите статуи на Христос с разперени ръце. Разстоянието от едната до другата ръка е 36 метра, ще има вътрешен асансьор и наблюдателна площадка близо до върха.

За сравнение Христос Изкупителят е с височина 38 метра с пиедестала, а разстоянието от едната до другата ръка е 28 метра.

Енкантадо, където ще бъде издигната статуята, е град с 22 000 души и се намира на 145 километра северозападно от столицата на щата Порто Алегре.

Проектът има за цел да вдъхне вяра и да насърчи туризма в района, казват организаторите. Проектът се ръководи от скулптурите баща и син Дженезио и Маркус Моура. Бюджетът на проекта е 2 милиона реала (350 000 долара) и се финансира изцяло чрез дарения. “Приятели на Христос” продължава да набира средства.

Posted in Новини, Новини от света