Меню Затваряне

В деня на Холокоста: Русия строи нов ГУЛАГ с 25 изправителни колонии в Донбас

В Световния ден на Холокоста, който светът отбелязва със скръб и в памет за жертвите от концентрационните лагери на Хитлер, украински медии съобщават: „Във Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) в новите руски региони, работят нови учреждения, в това число 25 изправителни колонии. Такова разпореждане на Правителството е публикувано на официалния сайт за правна информация“.

„Запрятайки ръкави, Русия реши да направи единственото нещо, което винаги е правила добре, т.е. концентрационните лагери. Беше решено да се засадят до 25 от тях в малко пространство на Донбас, като се вземат предвид най-добрите традиции на ГУЛАГ, в който концентрационните лагери също винаги са били разположени на купчина … Идеята е шизофренична, но Кремъл не може да предложи нищо друго на покорната държава“, коментира това съобщение известният публицист и журналист Александър Невзоров.

„Властите на Руската федерация и лично нейният президент-чекист решиха да продължат делото на своите предшественици от НКВД и започнаха мащабно строителство на концентрационни лагери в Източна и Южна Украйна, информира Blogging Kiev. Официално този ГУЛАГ на 21 век ще се нарича „система с лечебно-изправителни институции“. Известно е, че съответната заповед вече е подписана от министър-председателя на Руската федерация Михаил Мишустин. Според този документ Руската федерална служба за изпълнение на наказанията трябва да организира най-малко 25 изправителни колонии в окупираните украински територии (това е в допълнение към затворите, „мазетата“ и други места, които вече съществуват там, където са задържани затворници и граждани, несправедливо лишени от свобода). В окупирания Донбас, както и в окупираните територии на Запорожка и Херсонска област ще бъдат построени 25 изправителни колонии и поправителни центрове“.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: