Меню Затваряне

В кадър: Подигравка с празника Богоявление

Камерата на читатели е уловила една от многото дългогодишни подигравки с празника Богоявление, които мълчаливо сме свикнали вече да виждаме като: бой за кръста в реката, наддаване за „откупуването“ на кръста, мъжко хоро в реки с недотам трезвени играчи и др. под. забавления в деня на явяването на Св. Троица и Кръщение Господне (Богоявление). Този път обаче, фурорът е с камили и фадрома в гр. Кърджали. Или както се изразява един от коментиращите „южен вариант на пияното хоро“.

Някои от снимките са от 2014 г. (има от различни години), а оттогова оказва се, камилите често за извеждани на шествието за кръста. Елементът с фадромата явно се счита за „нетрадиционен подход“.

Подигравките с християнството ще продължат дотогава, докато всички мълчат и търпят това да се случва пред очите им. В линка на източника и споделянията могат да се проследят коментарите на четящите и най-вече – впечатлението от този „нетрадиционен подход“. Заключението е, че няма нужда да търсим враговете на Православието зад океана или зад граница – така, както ние вредим на вярата си, никой друг не може да ни навреди.

Снимки: Вилдан Байрямова

———-

Източник: Τatiana Christy

Posted in В кадър

Вижте още: