Меню Затваряне

В Лаврата в Киев се помолиха за защитниците на Мариупол, които две години са в руски плен

Днес, 21 май, в Националния резерват Киево-Печерска лавра семейства на затворници, защитници на град Мариупол, войници от мариуполския гарнизон, обществени организации и загрижени украинци се присъединиха към молебена за защитниците на Мариупол, които са били в руски плен за две години.

В девет часа сутринта традиционно би Камбаната на паметта и надеждата, която всеки ден ни напомня за онези, които Украйна чака у дома. Хиляди войници остават в плен. Украйна продължава да се моли и да се бори за тяхното освобождение.

„Камбаната на паметта и надеждата ще продължи да бие, докато всички военнопленници се завърнат у дома. Дадоха волята си, за да запази Украйна своята. Така че нека си спомним колко скъпа е свободата, как трябва да я ценим и да направим всичко, което зависи от нас, за да останем винаги свободни“, се чуха в част от словата в Националния резерват „Киево-Печерска лавра“.

Участниците в тържествената церемония преминаха през Лаврата, откривайки нейното невероятно историческо, духовно, културно и държавно наследство. Генералният директор на резервата Максим Остапенко и представители на проекта за подкрепа на „Сърцето на Азовстал“ се споразумяха за съвместна програма за мариуполския гарнизон. Това означава поне една седмица интензивно запознаване с хилядолетното наследство на лаврата.

———————

Източник: Министерство на културата и информационната политика на Украйна

Posted in Християнство и война

Вижте още: