Меню Затваряне

В официални документи на РФ: „Нацистките сатанисти се утвърдиха в свещения руски град Киев“

Руските държавни и проправителствени медии получиха пореден наръчник от администрацията на президента на Руската федерация. В него е посочено какво пропагандаторите трябва да кажат на руснаците в своите материали за следващата годишнина от кръщението на Русия, която се чества на 28 юли. Документът е на разположение на Meduza.

В текста изрично се посочва, че това събитие трябва да се нарече „ключов повратен момент в руската история“ и „точка на формиране на държавността“. Пропагандистите трябва да подчертаят, че именно „общата вяра“ е позволила на „източнославянските племена“ да станат „един народ“.

Особено внимание в документа е отделено на определени „врагове на Русия“, които уж са се борили срещу православието в Украйна, Беларус и Полша. За последното по-специално се казва: „Полските крале насадиха католицизма и униатството в окупираните коренни руски територии , за да разделят хората и да ги подчинят“.

По-рано самият Путин обяви териториални претенции срещу Полша: „Благодарение на Съветския съюз, благодарение на позицията на Сталин, Полша получи значителни земи на Запад, земите на Германия. Това е точно така, западните територии на днешна Полша са подарък от Сталин на поляците (Путин предпочете да не напомня, че през 1939 г. СССР заедно с Германия нападнаха Полша, – бел. Meduza). Нима нашите приятели във Варшава са забравили за това? Ще ви напомним“.

В текста се говори още по-агресивно за Украйна. Съставителите на наръчника наричат ​​официален Киев „отстъпнически режим“, който се бори срещу Украинската православна църква, за да „разруши духовните връзки на братските народи“ (един от последните епизоди на подкаста е посветен на ситуацията в УПЦ). В текста на президентската администрация не се споменава нищо за разрушаването на Преображенската катедрала в Одеса след руски обстрел.

Според авторите на ръководството, Владимир Путин трябва да коригира ситуацията с православието в Украйна. Пропагандистите са длъжни да обяснят на руснаците, че именно той „е върнал на Русия мисията на защитник на православната вяра“ (как се изразява това, текстът не уточнява):

Днес страната ни се бори с нов сатанински режим. Киевският режим съзнателно унищожава православието на територията на Украйна, оказва пряк натиск върху свещениците и отнема църкви.

Нацистките сатанисти се укрепиха в свещения руски град Киев, където е покръстена Русия. Русия се застъпи за православната вяра и разбива по фронтовете неонацистите, които се кланят на окултните идеи на Хитлер и Бандера“.

„Подкрепата за възраждането на православието“ и „възстановяването на църквите“ в Русия също се приписва лично на Путин. Източник на сайта Медуза, близък до Кремъл, подчертава, че това не е случайност и че броят на подобни препратки към Путин в пропагандата ще расте в подготовката за президентските избори през 2024 г.: „Това е необходимо за предизборната кампания. Президентът ще бъде свързан с всяко събитие. За да звучи името му винаги“, подчертава източникът.

Posted in Християнство и война

Вижте още: