Меню Затваряне

В Скопие бяха представени темите за развитие на християнската етика в българската богословска наука

Доц. д-р Костадин Нушев

По покана на декана на Православния богословски факултет „Св. Климент Охридски“ към Университета в Скопие и в изпълнение на Двустранен договор за академичен обмен по Европейската програма „Еразъм“, в периода 15-19 май 2023 г. беше реализирано посещение в Скопие и осъществена преподавателска мобилност с възможност за представяне на лекции по Християнска етика за студентите от 3. курс по богословие.

С любезното съдействие на деканското ръководство и лично на проф. Гьоко Георгиевски, както и на колегата преподавател по Християнска етика доц. д-р Стефан Гоговски, на студентите бяха представени темите за Развитие на християнската етика в българската богословска наука, Религиозното образование в България, както и Ролята на Българската православна църква в духовната просвета на подрастващите и борбата с атеистичната пропагандна и секуларните светогледни тенденции в съвременното общество.

Накратко бяха представени и основни позиции на Българската православна църква в областта на съвременните биоетични и биомедицински въпроси, пастирските послания в подкрепа на вярващите по време на пандемията и актуалната обстановка в българското общество. На преподавателите и студентите бяха представени и подарени за академичната библиотека по богословие нови български издания на Богословския факултет и специализирани публикации по Християнска етика.

Posted in Новини, Новини от света, Християнска етика

Вижте още: