Меню Затваряне

Гълъбът на „Ангелофания“ отлетя в нов дом, изпълнявайки дякония и мисия

“Благословен си, Христе, Боже наш, Който показа рибарите премъдри, като им прати Светия Дух и чрез тях улови света. Човеколюбче, слава на Теб”.

На празника Петдесетница, който можем да наречем и „изпълнение на надеждата,“ децата от Творческата работилница на „Ангелофания от хартия“ с ръководител Ани Вълева зарадваха енориашите си от храм „Св. цар Борис-Михаил“ в Сливен с наученото за вярата, претворено в плодовете на техния ръчен труд.

Проведохме беседа и занимания с децата за Петдесетница и празника на Св. Дух, придружена с изложение на празничните им творби от творческите работилници на #Ангелофания от хартия – Светлина.

Децата направиха гривнички и гълъби на клечка. Роди се един ангел от орехови листа – „Фърчанов в действие“. Прекрасният гълъб-мозайка, върху който децата работиха дни наред, отлетя в нов дом, изпълнявайки Дякония и мисия. ❤️

Малчуганите подариха на присъстващите в храма по един малък символичен подарък – гълъбче на клечка.🕊️

Светият Дух обогатява човека с духовни дарове и плодове духовни, украсява човека и с многообразни добродетели, прави го дърво добро, плодоносно, създаващо добри плодове (Мат. 7:17).

Плодовете на Духа, по думите на апостол Павел, са: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание (Гал. 5:22-23).

За идеите и плодовете на Творческата работилница вижте още на страницата на Ангелофания от хартия.

Posted in Ангелофания

Вижте още: