Меню Затваряне

Гърция въвежда отрицателен бърз или PCR тест за влизане в храмовете

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви нови ограничения за неваксинирани и допълнителни мерки, които влизат в сила от понеделник, 22 ноември.

Неваксинираните граждани, на които досега беше забранено да влизат само в кафенета и ресторанти на закрито, ще бъдат ограничени от всички обществени закрити места, включително кина, театри, фитнес зали, музеи и стадиони, дори ако представят отрицателен резултат от тест за коронавирус. Тази мярка не включва супермаркети и хранителни магазини, аптеки и градски транспорт, автобуси и влакове на дълги разстояния, сектора за търговия на дребно, фризьорски салони, барове и кафенета на открито. 

Що се отнася до храмовете, неваксинираното население може да влиза в тях само след представяне на отрицателен резултат от бърз или PCR тест, както и сертификат за ваксинация, пише Orthodox Times.

Припомняме, че Светият Синод на Гръцката цъква в скорошно обръщение отправи призив към вярващите и духовенството да спазват мерките за защита срещу коронавируса. В него Синодът насърчава хората да се ваксинират, като същевременно призовава тези, които не са ваксинирани, да се тестват с бърз или PCR тест.

Свещеници, певци и лица, работещи в храмовете, са задължени да правят два теста седмично, като контролът трябва се извършва от църковните настоятелства.

По-строги мерки взема Австрия, която от понеделник 22 ноември въвежда локдаун за 20 дни, а от 1 февруари, 2022 г. задължителна ваксинация на цялото население.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: