Меню Затваряне

Двудневно морско приключение на “Дякония и мисия”

Двудневно морско приключение с потребителите на “Защитено жилище за лица с умствена изостаналост” в гр. Дебелец

Снимка пред аквариума в морската градина на град Варна

Ани Вълева

На 30 юли 2021 г. – световният ден на приятелството, за първи път се отправихме на пътуване с потребителите на Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост 1 и 2 в гр. Дебелец.

Аладжа манастир, най-големият скален манастир по българското Черноморие, беше първата спирка от морското ни приключение заедно. Следобед се радвахме на топлия пясък и морето на плаж Кабакум във Варна.

​Вторият ден от пътуването ни започна с посещение на манастира „Св. св. Константин и Елена“ в едноименния курорт. Заедно се поклонихме на светините в манастира, запознахме се историята му и за благословение получихме вода от аязмото. Разходката ни продължи с посещение на зоопарка и аквариума в Морската градина в гр. Варна.

От началото на месец юли 2021 г. фондация „Дякония и мисия“ започна сътрудничество със Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец.

Изказваме благодарност на Творчески дом „Варна“, „БЕТА БУС“ и туристическа фирма „Евротурс – ВТ“, които помогнаха да се осъществи това пътуване!

Благодарим на всички, които подкрепят дейността на фондация „Дякония и мисия“ и ни помагат да даряваме радост!

Ако желаете да ни подкрепите, последвайте хаштаг #ХОБИсКАУЗА във Facebook – можете да изберете ръчно изработено изделие от талантливи хора, да дарите радост на свои близки и приятели, и така да подкрепите дейността ни.

Повече информация за дейността на Фондация “Дякония и мисия”, може да откриете тук.

Posted in Дякония и мисия, Епархийски новини, Новини от страната

Вижте още: