Меню Затваряне

Делегация на Антиохийската патриаршия посети Църногорския манастир

На 27 юли 2023г. с благословението на Негово Светейшество българският патриарх Неофит делегация от Антиохийската патриаршия, водена от епископ Григорий (Хури), гл. секретар на Св. Синод на Патриаршията, посети Църногорската св. обител.

Делегацията беше посрещната от игумена на манастира архим. Никанор с братята, както и от монахини от близките манастири. Делегацията беше посрещната с песнопения и от децата на православния лагер, който се провежда в момента в св. обител. Заедно с духовниците преосвещеният гост бе приветстван и от г-н Людмил Веселинов, областен управител на област Перник, който му връчи възпоменателен плакет, както и от г-н Стефан Кръстев, зам.-кмет на община Перник, г-н Радослав Петров, кмет на гр. Батановци, г-н Кирил Ананиев и др.

Епископ Григорий благослови децата от православния лагер и разгледа нейните забележителности. Дошлите се насладиха и на традиционната българска кухня.

Архимандрит Никанор проведе и духовна беседа с гостите. Ключови теми бяха подвига да бъдеш християнин в страни като Сирия, както и основният проблем, пред който се изправя Църквата у нас: да бъде използвана за политически цели.

Гостите си размениха взаимни подаръци. Манастирът получи няколко дървени мощехранителници.

—————–

Снимки: Архимандрит Никанор

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: