Меню Затваряне

Дентална клиника в помощ на Църногорския манастир

Екипи от клиниките “ЕО Дент” и лично техните създатели д-р Валентин Павлов и неговата съпруга д-р Венета Павлова помагат на Църногорската света обител. На 30 май 2021 г. в Пета неделя след Пасха – на Самарянката, в манастира дойдоха повече от 100 човека дентални лекари, медицински сестри и помощен персонал от клиниките (осем в София и две в Перник).

Те оказаха помощ на манастирското братство по почистване на стаите за гости в манастира и други помещения и по облагородяване на двора. Погрижиха за дърветата, които са подарени от тях на манастира още като фиданки. Акцията завърши с молебен пред частица от мощите на св. Антипа – небесен покровител на денталните медици, специално донесена за случая от столичен храм. Извърши се и водосвет за здраве и благоденствие на добротворците от клиники “ЕО Дент”, а духовниците благословиха и ястие, приготвено в манастира специално за тях. Денят продължи с трапеза и веселие в почивен комплекс в района.
Събитието е първото от богата програма, посветена на 19-тата годишнина от създаването на клиники “ЕО Дент”. То се превръща в традиция, защото и в минали годиниза рождения ден на клиниките, техни екипи са помагали на манастира. Наред с това монасите разчитат на своите приятели и за денталното си здраве.

Източник: Църногорски манастир

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: