Меню Затваряне

Децата на „Ангелофания“ изработиха къщичка за насекоми

Ани Вълева

Ани Вълева

Децата на „Ангелофания от хартия“ днес имаха практическа дейност – започнаха да изработват къщички за насекоми.

Пчелите са сред най-добрите приятели на човека и се нуждаят от нашата ангажираност и отговорно поведение, но за да обикнем и да разберем това, е добре да се запознаем с много полезна информация.

➡️ Пчелите да социални насекоми и живеят в семейства. Животът на пчелите е непрестанен труд, грижа и съпричастност към своето пчелно семейство.

➡️ Без пчелите ние може да се лишим от някои култури, като зеленчуци и плодове, защото те се опрашват от пчели.

Пчелите са малките пазители на екосистемите.

➡️ Всеки един от нас може да бъде полезен на работливите пчели, като изработи „къщичка за насекоми“, където те могат да презимуват, да посади цветя на балкона си, а в двора – плодоносни дръвчета.

🛠️🏘️ В работилниците на „Ангелофания“ ние изработихме „къщички за насекоми“, оцветихме ги и ги обзаведохме с шишарки, клечки, клони, мъх и стърготини. Много скоро ще бъдат поставени от децата в различни краища на града, а при следващата ни среща ще посеем семена на различни цветя в саксии. Всяко едно от децата ще си има своя собствена саксия. 🥀

Като дар на Бога към човечеството творението е наш спътник, който ни се дава, за да живеем в хармония с него и в общение с другите. Материалното творение (природата) е дадено в ръцете на човека като дар със заповедта да го „обработва и пази“ (Бит. 2:15).

Ние сме призвани да пазим творението, като служим на неговия Създател и да постъпваме „като верни и благоразумни домакини“ на нашия свят (Лука 12:42).

Човекът трябва да има смирено съзнание, че Бог е Творец и не може да действа без Него, защото „всичко, което е Твое, принасяме на Тебе за всички и заради всичко“.

➡️ Поговорихме и за литургичния възглед за света.

🐝Това успяхме да предадем днес на малките в ръкоделничката на „Ангелофания от хартия“.

Повече за нашите проекти и творилници виж на страницата на Ангелофания от хартия.

Posted in Ангелофания

Вижте още: