Меню Затваряне

Енорията на “Св. цар Борис-Михаил” в гр. Сливен участва в Рождественския базар

На 19 декември 2021 г. след Литургия в храм „Св. цар Борис-Михаил“, гр. Сливен с предстоятел прот. Йоан Петров, деца от клуб „БлагоНравие – православие“ в 3-то ОУ “Д-р Иван Селимински“, град Сливен отправиха своя рождественски поздрав със стихове и песни към всички.

След тържеството бе открит Рождественски базар, на който бяха изложени изделията на малки и големи, които взеха участие в творческите работилници на „Ангелофания от хартия“ с (ръководител) Ани Вълева – създател, творец, богослов и лектор при храма.

На базара бяха показани всички творби на децата от изминалите през годината православни лагери и занимания. Творческите работилници започнаха на 15 ноември 2021 г. и в тях взеха участие 23 души от различни възрасти. Голяма част от тях са малки и големи енориаши на „Св. цар Борис-Михаил“ – Сливен. Всеки един от участниците дари свободно време, труд, материали и разви творческите си виждания в името на няколко каузи.

В творческите занятия взеха участие доброволци от Грузия и Украйна по програма „Еразъм“. Те с голяма радост се включиха в изработването на ангели и взеха интервю на Ани Вълева и две от децата-доброволци, участващи по същото време в работилничка – творилничка (интервюто може да прочетете тук).

Изделията на „Ангелската работилница – творилница“ красят три детски градини, участваха на пет благотворителни базара – единият от тях е в град Бургас. Много от творбите достигнаха различни краища на България заради големия интерес към тях и заради това, че са на дарителски принцип: „Вземи и дари“.

Последната кауза, за която се подготвяха участниците-доброволци беше набирането на средства за подпомагането на Православния енорийски център „ Св. цар Борис-Михаил“, в който ще се провеждат часове по вероучение, лекции, беседи и творчески работилници на „Ангелофания от хартия“. По време на творческите занимания децата се запознаха с празника Рождество Христово и с иконата на Рождеството, след това изработиха Христос в пещера.

Всички творци получиха много поздравления за това, което са изработили с много вдъхновение и отдаденост, а децата-участници получиха подаръци, сред които новото празнично издание „Моето щастливо Християнско дневниче“, дарение от режисьора на филма „Истории от Планетата Земя: Отвъдното“ Надежда Йончева, която зарадва най-малките за Рождество Христово.

Ще завърша с цитат от един скъп за мен приятел, който изрази радостта си, виждайки нашите творби: „Прекрасни са, Ани! Господ да Се посели в сърцата ви, заради добрите ви ръце…“

Благодарим сърдечно на енорията на „Св. цар Борис-Михаил“ – Сливен и прот. Йоан Петров – нашето семейство и дом, които ни обичат и подкрепят безрезервно. ❤️ Христос посред нас!

Posted in Ангелофания, Епархийски новини, Новини

Вижте още: