Меню Затваряне

Децата на „Ангелофания“ поздравиха енорията с кратка тържествена програма за Петдесетница

Децата на „Ангелофания“ при храм „Свети цар Борис“ поздравиха с кратка тържествена програма енориаши и гости за празника Петдесетница. В рамките на няколко месеца в работилниците на Ангелофания от хартия децата създаваха свои художествени творби под ръководството на Мария Белчева и Ани Вълева, посветени на Съшествието (слизането) на Светия и Животворящ Дух.

Някои от творбите бяха откупени, а останалите – изложени в двора на храма. Заедно с тях бяха показани и изделия от хартиени гълъби в различни варианти и цветове, преминаващи от бяло в злато, огнено-червено и оранжево. В центъра бе поставена картината на седемгодишната Борислава Стойчева, посветена на празника Петдесетница, а около нея в различни размери – витражни картини-картички, отново изработени в творческите работилници на „Ангелофания от хартия“.

В работилнички-творилнички се включиха родители-доброволци и тяхното участие допринесе още по-голяма радост към празника.

Тържеството завърши с торта, специално поръчана за повода.

Децата получиха подарък – книгата „Гласът на ангелчето“, с която ще започнат следващите си занимания в новия им читателски клуб „Вдъхновени“.

Posted in Ангелофания, Децата в Църквата

Вижте още: