Меню Затваряне

Деца и доброволци на „Ангелофания от хартия“ спечелиха награди за свои творчески участия

Ани Вълева и Мария Белчева

През изминалата 2022 г. деца и доброволци от творческите работилници на „Ангелофания от хартия“ с ръководител Ани Вълева, която пък е доброволец към фондация „Дякония и мисия“, участваха в редица дейности и творчески изяви. Трима от доброволците са с награди за свои участия – Мария Белчева (22 г.), Николета Златева (12 г.) и Ана-Мария Борисова (6 г.). Те са и енориаши при храм „Св. цар Борис-Михаил“, гр. Сливен.

Мария Белчева е художник, студент в специалност „Стенопис“ към Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и отдавна участва активно в творческите дейности на „Ангелофания от хартия“. През есента тя беше част от съвместната творческа работилница на „Ангелофания“ като лектор в неделното училище при храм „Рождество Христово“ в София. На студентския празник през декември Мария Белчева получи награда от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ за отличен успех и изявена дейност, която ѝ беше връчена, заедно с награди и на други студенти, на тържествена церемония от ректора на университета проф. д-р Христо Бонджолов в присъствието на вицепрезидента на страната Илиана Йотова.

Деца на „Ангелофания“ участваха през изминалата година в Международния конкурс „Роди се дете, Син ни се даде“ 2022 заедно с 280 деца на възраст от 3 до 18 г. от 9 държави – България, Украйна, Сърбия, Полша, Испания, Италия, Република Северна Македония и Черна гора. Две от тях спечелиха специалните награди на сп. „Щъркел“ за своите творчески изяви в съответните възрастови групи – Николета Златева на 12 години и Ана-Мария Борисова на 6 години.

Пожелаваме им нови творчески успехи през новата година и още доброволчески инициативи, в които да учат възрастните как се твори мисия.

Резултатите от конкурса на детско списание „Щъркел“ можете да видите на този линк:

http://blog.storks.biz/wp.pdf

Posted in Ангелофания

Вижте още: