Меню Затваряне

Джихадисти са нападнали християнско село в Нигерия

Джихадистите от “Боко Харам” са нападнали християнско село в североизточната част на Нигерия в навечерието на Рождество Христово. Влизат в селото с камиони и мотоциклети, започват да стрелият безразборно и да палят сгради, убиват 11 души, подпалват храма и отличат местния свещеник.

„Терористите убиха седем души, опожариха десет къщи и разграбиха складове с храна, които трябваше да бъдат раздадени за Коледа”, казва Абуако Камбу, ръководител на паравоенна организация, действаща в района.

“Още четири тела бяха намерени от доброволци в храстите около селото и броят на жертвите сега е 11”, добави говорителят на общността Аюба Аламсън.

Броят на убитите може да нарасне, тъй като много жители от селото са избягали да се крият в района около селото по време на нападението, а съдбата на някои от тях все още не е известна.

В много части на Нигерия общностите са принудени да сформират паравоенни групи, които действат на страната на армията, за да се защитят. Въоръжени мъже са нападнали друга християнска общност четвъртък, като са плячкосали складове за храни и лекарства и са подпалили домовете на някои от жителите, но жертви не е имало, твърдят местни източници.

Източник: Orthodox Times

Posted in Новини, Новини от света