Меню Затваряне

Дирекция „Вероизповедания“ на МС има нов директор

За нов директор на Дирекция „Вероизповедания“ на Министерския съвет е определен Георги Кръстев, който досега беше експерт в дирекцията и временно изпълняваше длъжността директор, съобщава Двери бг.

На 14 април 2022 г. беше обявен конкурс за директор на „Дирекция вероизповедания“ към Министерски съвет.

Изискванията към кандидатите бяха: да имат поне магистърска степен, седем години професионален опит, допълнителни умения и квалификации, а с предимство са кандидатите с висше образование в направления богословие, история, филология, философия и право. Допуснати бяха петима кандидати: Невена Цветкова, Никола Петков, Павел Павлов, Георги Кръстев и Александър Григоров.

Посочените допуснати кандидати са представили концепция за стратегическо управление на тема:

„Роля на дирекция „Вероизповедания“ при осъществяването на държавната политика в областта на правото на вероизповедание – актуална роля и предложения за развитие“.

Класирани са двама кандидати: на първо място Георги Кръстев и на второ доц. Павел Павлов, който е преподавател в Богословския факултет на СУ.

Новият директор Георги Кръстев е на 63 години. Завършил е българска филология в СУ “Св. Климент Охридски” и от 1993 г. работи в дирекция “Вероизповедания”.

Предишният директор Емил Велинов беше освободен в самия край на 2021 г. с мотива за отдавна навършена пенсионна възраст (71 г.). В началото на тази година той беше взет на работа в администрацията на Св. Синод като завеждащ “Протокол”.

Posted in Новини от страната

Вижте още:

error: Content is protected !!