Меню Затваряне

“Доброто винаги побеждава”

Дякония и мисия

Базиликата „Сан Клементе“, Колизеумът, форумът, триумфалните арки и фонтаните – това бяха само част от акцентите във фоторазказа на Милко Гърдев в Дневния център за стари хора в кв. Бузлуджа във Велико Търново.

На 16 август 2021 г. подновихме посещенията си в Дневния център. За първи път като доброволец и лектор участва и студент от Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Милко Гърдев, студент в магистърска програма „Теология“. С беседа на тема „Рим. Фоторазказ“ пренесе всички във „вечния град“ и сподели лични впечатления и исторически факти за най-големия град в Италия.

На 17 август 2021 г. посетихме Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост 1 и 2 в гр. Дебелец. Заедно разгледахме снимките, запечатали моменти от пътуването ни през юли до Аладжа манастир, манастира „Св. св. Константин и Елена“ в едноименния курорт и Варна. Избрахме и най-хубавите снимки, които ще украсят жилището и ще напомнят за преживяването ни.

Ако желаете да се включите като доброволец в посещенията ни в Дома за стари хора „Венета Ботева“, Дневния център за стари хора във Велико Търново и Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец, пишете ни на електронна поща diakonia_mission@abv.bg или на лични съобщения в страницата ни във Facebook.

Можете да подкрепите дейността ни като последвате хаштаг #ХОБИсКАУЗА и „Ангелофания от хартия“ във Facebook – изберете ръчно изработено изделие от талантливи хора, дарите радост на свои близки и приятели!

Цялата информация тук:

Посещения в Дневния център за стари хора и в Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост

Posted in Дякония и мисия

Вижте още: