Меню Затваряне

„Дякония и мисия“ с нова поредица Post Scriptum: гостува д-р Илиана Димова с новата си книга

Дякония и мисия

Дякония и мисия

На 30 януари 2023 г. денят, в който Църквата чества паметта на светите трима светители св. Василий Велики, св. Григорий Богослов и св. Йоан Златоуст и празник на висшите богословски школи, поставяме начало на нова поредица онлайн срещи Post Scriptum, в която ще представим книгите на докторанти на Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, успешно защитили и публикували своите дисертации.

Първата ни среща ще бъде посветена на „Наръчник за адаптиране на библейски текстове за деца в предучилищна възраст“ на д-р Илиана Димова.

Д-р Илиана Димова

Илиана Димова завършва Предучилищна педагогика, с втора специалност Психология, по-късно и Теология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Продължава образованието си като редовен докторант в докторската програма на катедра „Историческо и практическо богословие“ в Православния богословски факултет с научен ръководител проф. д-р Магдалена Легкоступ. Има дългогодишен опит като учител по вероучение в Промитрополитското неделно училище „Свети Игнатий Старозагорски“, Неделно училище към храм „Света Троица“, както и като учител по религиозно възпитание в ДГ №23 „Кипарис“ в град Стара Загора.

През март 2022 г. успешно защитава своята дисертация на тема „Адаптация на библейски текстове в процеса на възпитание на децата от предучилищна възраст“, която стои в основата на тази книга.

„„Наръчник за адаптиране на библейски текстове за деца в предучилищна възраст“ е сериозен научен труд, насочен както към специалистите и преподавателите в областта на предучилищната педагогика, така и към всеки, който проявява интерес към началното образование и възпитание на децата. Това изследване е явление в областта на педагогиката в нашата страна, защото успешно съвместява научното познание и методи с въпросите на християнската вяра, нравствеността и техния произход – Божието откровение, съдържащо се в Свещеното Писание…

проф. д-р Димитър Попмаринов

Очакваме Ви на 30 януари 2023 г. (понеделник) от 18 ч. в ZOOM:

Линк за присъединяване към събитието:

 https://us02web.zoom.us/j/84231713179?pwd=VlE3MVc0aU41MU1hN25sN0s3RWtldz09

Meeting ID: 842 3171 3179

Passcode: 828088

Очаквайте скоро следващата ни среща от поредицата Post Scriptum, посветена на „История на Врачанска епархия от нейното учредяване до 30-те години на XX век“ на д-р Мирослав Ангелов.

———–

Източник: Фондация „Дякония и мисия“

Posted in Дякония и мисия, Мисия, Новини, Новини от страната

Вижте още: