Меню Затваряне

„Дякония и мисия“ с поклонническо пътуване до Рилския и Църногорския манастир

До Великата рилска пустиня: двудневно поклонническо пътуване с потребителите от Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец.

Дякония и мисия

„Сега съм у дома, в сърцето съм на Рила“ пише Иван Вазов, това изпитахме и ние, заедно с дванадесет потребители от Комплекса за социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец, когато прекрачихме портите на Рилския манастир.

Дълго време беше чакано и подготвяно това пътуване. На 14 юни 2022 г. с молитва преди път се отправихме на нашето поклонническо пътуване. В манастира се поклонихме на мощите на св. Иоан Рилски – закрилникът на България и на чудотворната икона „Св. Богородица Осеновица“ в която са вложени мощите на тридесет и двама светци.

​Посетихме и музея на манастира, където заедно разгледахме интересната сбирка и се възхитихме на Рафаиловия кръст. Дори хладният пролетен дъжд не попречи на настроението и на радостта, а облаците бързо се разсеяха и Благоевград ни посрещна с ясно небе.

Във втория ден от пътуването ни посетихме Църногорския манастир „Св. св. Козма и Дамян Асийски“. Почерпихме вода от лековитото аязмо и се отправихме към дома.

Пътуването бе безплатно за потребителите на Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост благодарение на програмата ни „Поклонничество“, осъществена по проект с Brot für die Welt, дарения и средства, събрани чрез благотворителните ни базари.

Благодарим на всички наши доброволци и приятели, които подкрепят дейността ни! Благодарение на Вас даряваме радост!

———–

Източник: Дякония и мисия

Posted in Дякония и мисия

Вижте още: