Меню Затваряне

Евгений Никифоров от „Радонеж“: „Украинците трябва да се унищожават при всяко съмнение“

Слава Янакиева

Гостът на централния руски „православен“ канал „Спас“ Евгений Константинович Никифоров, председател на Православното братство „Радонеж“ и директор на радиостанция „Радонеж“ в предаване от 5 април т.г.:

„В Украйна болестта е така запусната, че никакви там преговори и уговорки – с нищо там не може да се излекува. Там е възможна само хирургия. Затова отговор на тази изява на нацистите може да бъде само „Солнцепек“ (огнехвъргачна система). Тези трябва да се изгарят. Точно така. И всякакви „ох, но това не е християнско“ – съвсем си е християнско. Просто тези хора действат като езичници и трябва да си го получат като езичници. За това на нас ни трябва не новозаветна етика, а старозаветна. Илия, пророкът, който там лично е взел и е прерязал гърлата на служителите на Ваал. И с тези трябва така – да се унищожават при всяко съмнение…“.

Евгений Никифоров е носител на няколко награди от патриарх Кирил, два пъти е награждаван и в Украйна. И двете награди са от УПЦ-МП. Първата награда е през 2004 г. от Киевския митрополит Владимир, а през 2014 г. Никифоров получи второто отличие от митр. Онуфрий, за заслуги към УПЦ-МП. Цялото предаване вижте тук.

Posted in Християнство и война

Вижте още: