Меню Затваряне

Екип на Християнство бг

Имейл за връзка с нас: 
hristianstvo@abv.bg

Ренета Трифонова 

Ренета Трифонова завършва Православен богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Интересите й са в областта на етиката, църковната публицистика, педогагиката, иконографията. Превежда текстове от английски и руски език, поддържа категориите богословиеетика, еклисиологияпроповедпублицистикановини и блоговете за отец Хараломпос Паподопулос и архим. Павел Пападопулос. Администратор и главен редактор на Християнство.бг.

Николай Джорев

Николай Джорев поддържа рубриката Изповедници на вярата през атеистичния режимадминистратор на сайта, форума, и страницата в социалната мрежа.

Елисавета Георгиева

Елисавета Георгиева е архитект с интереси в областта на църковната публицистика. Поддържа новини от руската блогосфера, автор в рубриката Шарени мисли. Редактор в Християнство.бг.

Ани Вълева

Ани Цветанова Вълева завършва бакалавърска програма по Теология в Православния богословски факултет на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Доброволец във фондация “Дякония и мисия” с директор д-р Стефка Кънчева. Интересите ѝ са в областта на библеистиката, догматиката, етиката и социалната дейност на Църквата. Поддържа категориите Шарени мислиДякония и мисия и Ангелофания. Редаткор в Християнство.бг.

Атанас Димитров-АтаДим

Атанас Димитров – АтаДим поддържа страницата на Вяра и Дело, която представа издавания от него Бюлетин на II Каварненска енория на храм „Св. вмчк. Георги“Бюлетинът излиза в хартиен вариант и представя авторски текстове. Освен автор в Християнство.бг и администратор на страницата на сайта, АтаДим поддържа и рубриката за поезия АтаДим-ки.

Вера Давидова

Вера Давидова участва с преводи от англ. език на публицистични и богословски текстове, свои видео беседи в раздел Църковна музика и преводи в рубриката Християнство на Запад с непознатата в България тема Келтски светциАвтор в Християнство.бг.

Радина Райкова

Радина Райкова е родена в град Сливен. Завършва английска филология в държавния университет на Кипър. Водила е радио предаване към университета, свързано с православната вяра и гръцките традиции. Владее отлично гръцки и английски език, средно ниво на испански и малко руски. Има интереси в областта на чуждите езици, музиката, беседите на гръцки духовници и монаси, които превежда за Християнство.бг в рубриката Беседи.

Маргарита Генчева

Маргарита Генчева е родена в гр. София. Учи софтуерно инженерство. Автор с публицистични статии по наболели и актуални проблеми за съвремието. Редактор на Християнство.бг.

Д-р Марио Пейчев

Д-р Марио Пейчев е православен християнин, лекар, практикувал 7 години професията си в България, а вече 30 години живее и работи като лекар в САЩ. Педиатър (хематолог) онколог, практикуващ обща детска хематология и онкология в Медицински център на Университета в Ричмънд, Бруклин Ню Йорк и две свързани болници. Поддържа рубриката Вяра и медицинаД-р Марио Пейчев е част от Украинската православна църква на САЩ под омофора на митрополит Антоний, която се намира в диозеца на Константинополската патриаршия.

Мариан Томов

Мариан Томов е реставратор и графичен дизайнер. Завършил е графичен дизайн в художествената гимназия в Ниш, печатна графика в Художествената академия в Белград и реставрация в Националната художествена академия, София. Работил е като реставратор в Истанбул към Вселенската патриаршия, Света Гора Атон и Солун; като арт-директор в няколко рекламни агенции и координатор програми „Култура и изкуство“ в Американска фондация за България. Владее английски, гръцки и сръбски език. Администратор на Християнство бг и страницата в социалната мрежа. Поддържа рубриката Фотография със свои авторски фотографии от Света гора-Атон. Следи събитията и новините в Сърбия и РС Македония.

Щелян Димов

Щелян Димов е роден в гр. Обзор. През 2019 завършва с отличен успех Софийската духовна семинария. Продължава обучението си в Солунския Аристотелев унивеситет в катедрата по „Социално богословие и християнска култура“ в профил „Педагогика“. Има интереси в християнското изкуство, религиозното образование, социалната дейност на Църквата, както и религията в Европа. Превежда текстове от английски и гръцки език.