Меню Затваряне

Ексетър отбеляза със съвместна молитва за Украйна втората година от началото на войната

Сергий Шумило

Сергий Шумило

Това е нашата акция в Ексетър, Девън за втората годишнина от пълномащабната война на Русия срещу Украйна. Тази война отне на всеки от нас роднини, приятели, познати… Утрото на 24 февруари 2022 г. промени всички ни завинаги. Тази болка не може да бъде забравена или изстискана от сърцето.

Но ние, въпреки тъгата, мъката, загубите и ужасите на войната, продължаваме да вярваме в доброто, истината и победата. Вярвайте и се молете. В съвместна молитва за Украйна, за украинските войници, за победата във войната и за всички загинали от руската агресия, не само украинци, но и британци и представители на други националности се молиха с нас в този трагичен ден в Ексетър.

Съвместната молитва бе оглавена от свещениците на Вселенската патриаршия и Българската православна църква о. Брандън Галахър и о. Траян Горанов. Трябва постоянно да свидетелстваме на западния свят за ужасите на руската агресия срещу Украйна. Искрени благодарности на Devon Ukrainian Association, всички организатори и участници. Нашата борба трябва да се води на всички фронтове.

Вечна памет на всички загинали за волята на Украйна! Украйна със сигурност ще спечели! Слава на героите!

Posted in Новини, Новини от света, Християнство и война

Вижте още: