Меню Затваряне

Епископ Тихон: “Смехотворно е да се мисли, че който се ваксинира, няма достатъчно вяра”

„Нямам съмнение, че съм постъпил правилно. Тогава не знаехме нищо за вируса. Беше нормално, след като е направена ваксина, да си я поставим. За съжаление, имаше хора, които смятаха, че вирусът не е страшен, но после се заразиха, а някои починаха. Имам голям брой антитела, но дали те ще са достатъчни, ще видим. Ако нямам обаче никакви, е ясно, че съм изложен на много по-голям риск от заразяване”, заяви духовникът в ефира на „Здравей, България”.

По думите му църквата е трябвало да излезе с общо решение по въпроса с ваксините, за да призове гражданите да се имунизират.    

“Когато ме питат “Добре ли сте?”, не знам дали са загрижени за мен или тайно се надяват да съм понесъл някакви поражения, за да оправдаят своето антиваксърство.

– Имаше ли хора от Църквата, които не Ви разбраха?

– Всичко бе прието с едно за мен обидно мълчание. Не може да се говори за липса на упование в Бога, след като науката, която имаме, е дар от Бога. Това е смехотворно да се мисли, че който се ваксинира няма достатъчно вяра.

– Църквата и досега не говори за ваксините.

– Ваксината има доказано действие. Аз имам високо ниво на антитела. Не искам да коментирам тези, които трябваше да решават тези неща. Вярно е, че Църквата не излезе с общо решение по този въпрос, а трябваше.”

Целият разговор с Тивериополския епископ Тихон чуйте във видеото.

Posted in Вяра и медицина

Вижте още: