Меню Затваряне

Завърши лятната ваканция в Клисурския манастир за децата от Северозападна България

Екипът на енорийския център с директор Велина Андонова при столичния храм „Рождество Христово“ всяка година организира творческа лятна ваканция за децата от най-бедния северозападен край на България.

„Децата там имат голяма нужда от любов! – пишат мисионерите на страницата на храма. – Научихме какво е „евросирак“ – дете, чиито родители работят в чужбина и то е хвърлено на баби и дядовци или се самоотглежда. Изповед, причастие, просфори, песнопения, коливо, притчи, спорт, огън и много други занимания изпълниха дните на децата от Брегово, Расово и Медковец“.

Децата обикновено отсядат в девическия Клисурски манастир „Св. св. Кирил и Методий“ във Видинска епархия и прекарват една чудесна ваканция с помощта на архимандрит Антим, грижите на игумения Таисия и сестринството на Клисурската света обител.

Тази година храм „Рождество Христово“, който се намира в столичния квартал „Младост 3“ организира кампания за купуване на всички необходими неща за училище, които ще бъдат изпратени на децата от Северозападна България. Кампанията ще се проведе в периода 1 – 15 септемаври. Събраните вещи е добре да бъдат нови – раници, моливи, тетрадки и всичко необходимо за новата учебна година.

Северозападна България е един от най-бедните региони в България и децата там наистина имат нужда от помощ и подкрепа.

———-

Снимки: Храм „Рождество Христово“, район „Младост“

Posted in Децата в Църквата, Мисия

Вижте още: