Меню Затваряне

Започва благотворителен Рождественски базар на фондация “Дякония и мисия”

На 21 ноември 2021 г., Въведение Богородично и Ден на християнското семейство, екипът от доброволци на фондация “Дякония и мисия” поставя начало на благотворителен Рождественски базар.

Това е третата година, в която фондацията и доброволците правят свой базар, който е част от кампанията „От сърце – за протегнати ръце“ (#ХОБИсКАУЗА). Чрез благотворителната продажба на картички и други сувенирни изделия фондацията набира средства за своята социална дейност (дякония).

Екипът доброволци, заедно със своя ръководител и директор на фондацията д-р Стефка Кънчева подават ръка на хора, изпаднали в беда и вършат своята дейност, като вярват, че заедно могат да творят добро, защото нашите ближни винаги имат нужда от тази помощ. Чрез средствата от продажбите на тази тяхна инициатива те закупуват храна, учебни пособия, подпомагат хора, изпаднали в трудно положение. Така помагат и на Дома за стари хора “Венета Ботева” във Велико Търново, правят пътувания за хората от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец.

Празнични картички, ангели и кукли от вълна, декорация за дома, везани торбички, плетени изделия – всичко това ще намерите на Рождественския базар. Голяма част от изделията са изработени от координатора на фондацията Диана Николова, както и от доброволци.

В подкрепа на благотворителната инициатива #ХОБИсКАУЗА се включи и Ани Вълева, един от доброволците на фондацията, създател на „Ангелофания от хартия“ и член на екипа на Християнство. бг. Последвайте страницата (тук) и изберете ангел, изработен от Ани, децата, участници в „Ангелски работилници“ и хора с добри сърца.

Изделията на Рождественски благотворителен базар можете да разгледате на сайта на “Дякония и мисия”.

Тази година, поради усложнената епидемична обстановка, базарът ще се проведе онлайн чрез Facebook-магазина на страницата на фондация „Дякония и мисия“, както и чрез страниците #ХОБИсКАУЗА  и Ангелофания от хартия или директно на Facebook магазина на страницата.

Posted in Дякония и мисия, Новини, Новини от страната

Вижте още: